zondag 29 september 2013

2013 eind september

Dit weekend veel gedaan aan de motor. Vrijdagmiddag naar Gerard van Dijk geweest om de kabel, die van de startmotor diret naar de accu gaat, op te halen. Ik had nog een aantal vragen omtrent het aansluiten van het meegenomen relais maar dat bleek niet goed meer te zijn (pootje afgebroken) dus gelijk een nieuwe besteld. Na nog een aantal tips van Gerard en van zijn vader gekregen te hebben, voor de verdere opbouw van de motor, heb ik nog even R75.5 van dhr. van Dijk sr. bewonderd. Deze wordt nl. ook geheel gerestaureerd.
Zaterdag verder gegaan met de kabelboom, een deel hiervan in het frame getrokken voor de achterverlichting. Beide condensators zijn vastgezet en aangesloten. Accusteunen en het achterspatboord zijn inmiddels ook gemonteerd.
Zondag heb ik de achterknipperlicht-steun (rvs, zelf gemaakt)en het achterlichthuis gemonteerd. De knipperlichten gelijk maar aangesloten. Daarna is de claxon aangesloten en vastgezet. Tevens aan de linkerzijde het chromen handvat gemonteerd en is de remlichtschakelaar aangesloten.








Komende periode ga ik de verschillende kabels en beide carbarateurs monteren.
En zeker niet vergeten nog een nieuw compleet uitlaatsysteem en spiegels kopen. Best wel moeilijk om hier een goede keuze in te maken.


maandag 23 september 2013

2013 september

De voorbije weken veel aan de motor kunnen werken. Het gehele cardan en de beide schokbrekers zijn gemonteerd.

Helaas was bij de aankoop van de motor de sleutel van het budyseatslot niet meer aanwezig, ook was de kast met de pal niet meer bruikbaar. Dus een compleet nieuwe set bij de Hobbyist gekocht. Om dit set te monteren en te laten werken vergde toch wat meer tijd dan ik verwachtte, uiteindelijk begreep ik de werking van de pal die buiten het frame zit. Dit was gewoon een drukknop om de buddy te ontgrendelen!

zondag 22 september 2013

2013 augustus

Na terugkomst van onze vakantie is helaas het motorblok nog niet gereed.
Dan maar onderdelen gereed maken o.a. de cardanas in het huis monteren. Eindelijk komt de opvulring binnen net 3 dagen voordat Gerard met vakantie gaat. Wij hebben afgesproken om na zijn vakantie het motorblok verder af te bouwen en op de proefstand te zetten.





Nadat het motorblok op de proefstand heeft gedraaid en zoveel mogelijk is afgesteld heb ik het opgehaald. Nu kan ik eindelijk weer verder.





Het motorblok met hulp van Dick (buurman) in het frame geplaatst, dat ziet er al veel beter uit.










Gelijk maar de versnellingsbak eraan vastgeknoopt, het lijkt steeds meer op een motorfiets.
































 

2013 mei

Afgelopen winter niet veel aan de motorfiets gewerkt, medio mei weer begonnen met verschillende onderdelen te monteren o.a. het stuur, veerpoten, knipperlichten, koplamp en spatbord.




Tevens zijn in de achterliggende periode door Gerard van Dijk de beide caburateurs schoongemaakt en gereviseerd en is ook de versnellingsbak in orde gemaakt.