maandag 21 oktober 2013

2013 oktober week 43

Afgelopen week goed aan de motor gewerkt. De bestelde onderdelen van de Hobbyist heb ik ontvangen en kan deze gaan monteren. Het zijn de voorbochten, de uitlaten en de spiegels.





Daarna begonnen met de voor- en achterrem. Helaas was de nieuwe voorremkabel niet op de juiste maat, ik heb daarom voorlopig de oude kabel gemonteerd. Een gebruikt rempedaal is op Ebay gekocht. De gebruikersporen heb ik enigszins weg kunnen poetsen/polijsten. Alleen paste de bout niet in de bronzen bus van het rempedaal, een buurman heeft dit probleem met zijn draaibank opgelost. Daarna alles gemonteerd en afgesteld.
Een lastig klusje was het monteren van de buddyseat. Samen met Dick hebben wij dit opgelost. Bleef over de aansluiting van de carburateurs. Wat bleek, de nieuwe chokekabels waren van gevlochten staaldraad en deze kun je NIET terugduwen met je chokehandel, dus vanavond maar nieuwe (juiste) besteld.
Het einde is in zicht, nu de tank in orde maken en de chokekabels monteren. Daarna de olie in het cardan en in de veerpoten gieten en starten. Ik ben reuze niewsgierig hoe dit verder gaat....



maandag 14 oktober 2013

2013 oktober week 42

Alle elektrische delen zijn aangesloten, nu maar gelijk de accu geplaatst en de kabels aangesloten. Direct na het aansluiten ging de startmotor draaien. Dit was niet de bedoeling. Startmotor van de accu losgekoppeld en nogmaals de andere stroomkabel aangesloten. Nu gingen alleen de 3 verklikkerlampjes in de koplamp branden maar geen geen voor- en achterlicht en ook geen knipperlichten etc. Er was ook een probleem met de contactsleutel, deze bleef niet op zijn plaats zitten. Je kon de sleutel gewoon omdraaien en indrukken zonder dat er contact werd gemaakt. Wat te doen? Dick(buurman) had het vermoeden dat in het contactslot een kogeltje moet zitten om de sleutel te borgen, om dit na te kijken heb ik contactplaat in de koplamp losgemaakt en inderdaad, er zat geen kogeltje in het contactslot. Gelukkig hebben wij dit probleem opgelost. Maar alvorens de contactplaat weer terug te monteren hebben wij alle elektrische aansluitingen doorgemeten. Wat bleek? De aansluitingen waren gecorrodeerd, lampjes waren stuk en er waren zwakke verbindingen op de contactplaat aanwezig. Na menig uurtje schuren, kabelschoenen aanbrengen, solderen en weer meten was alles in orde en heb ik de contactplaat weer gemonteerd. Nu blijft de sleutel zitten en maakt deze op de juiste wijze contact.

Afgelopen week is de kentekenplaat, achterwiel, gaskabel, voorremkabel en koppelingskabel gemonteerd. Daarna zijn de carburateurs aan de beurt, wat was dit een gekloot. De kunststof aanzuigbuizen zijn nl. verschillend van grootte en vorm, deze passen maar op één manier, voordat je hier achter komt ben je wel een uurtje verder. Uiteindelijk zitten ze toch op hun plaats. Daarna de benzineleiding met T-stukken van de één naar de ander aangesloten.



Donderdag naar JV Motors in Zwartsluis geweest om een mooie set imitatieuitlaten
op te halen. De voorbochten en spiegels heb ik bij de Hobbyist besteld en komen komende week binnen.
Zaterdag j.l. bleek de claxon niet te werken, er was een draad in de koplamp verkeerd aangesloten, ook dit is opgelost. Er was nog één draad te monteren, nl. van de versnellingsindicator. Maar eerst moet ik hiervoor de koppeling afstellen, ook dit is gelukt. Na het aansluiten van de stroomdraad bleef het lampje in de koplamp branden, deze bleek wel goed aangesloten te zijn maar de lamphouder was kapot. Met een krimpkous over deze houder was dit probleem ook weer opgelost.


Nu nog de carburateurs aansluiten en dan kan ik de benzinetank gaan monteren. Langzamerhand kom het moment waarop ik de motor kan starten, ik hoop vóór eind deze maand.